Persbericht Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Leestijd 2 minuten 547 x bekeken

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een uniek natuurgebied in Overijssel. Van zwerfkeien en grafheuvels tot heide, bossen, dorpen, velden en de meanderende Regge: het Nationaal park is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten. In het voorjaar van 2022 start het programma IVN Gastheer van het Landschap waarin ondernemers leren welke pareltjes de eigen streek te bieden heeft. Hiermee worden zij een interessante gastheer of -vrouw die bezoekers kan attenderen op wat er in het gebied te ontdekken en beleven is.

Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen recreatie- en horecaondernemers zich gedurende vier dagdelen in het doel van het Nationaal Park, het landschapsverhaal, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. Maar ook hoe het verhaal van het landschap door vertelt kan worden. Meerdere veldexcursies waarin de ondernemers met eigen ogen ervaren wat het gebied allemaal te bieden heeft, staan ook op het programma. Gastvrouw uit Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal: ‘Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het nationaal Park is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!’

Onderscheidend ondernemen Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in en rondom Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Samen ontwikkelen de ondernemers tijdens en na het programma arrangementen en -excursies om gebied (nog) beter op de kaart te zetten. Na het afronden van het programma mogen ondernemers zich profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje en expliciete vermelding als gastheer op de website sallandseheuvelrug.nl. De ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in Nederland. Op dit moment zijn 36 bedrijven gecertificeerd als Gastheer van het Landschap Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Het IVN Gastheer van het Landschap programma start op 8 maart 2022. Ondernemers uit deze zeven gemeenten kunnen zich aanmelden voor het programma. Het gaat om ondernemers uit Raalte, Wierden, Hof van Twente, Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Ommen. Deelname kost 250 euro per persoon. Aanmelden kan op de website van IVN Overijssel. Het programma wordt uitgevoerd door IVN Overijssel in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Marketing Oost, Natuurmuseum en andere lokale organisaties.

Meer verhalen uit Twenterand (oud)

  1. 24 uur op pad met

    Mathias neemt je mee over de langste route van het Twenterandpad

  2. 24 uur op pad met

    Mathias neemt je mee over de groene vlaktes naar het natuurgebied het Eerder Achterbroek

  3. Film Twenterand

    Geschreven door Lisette
  4. 24 uur op pad met

    Mathias neemt je mee door Vriezenveen en natuurgebied Engbertsdijksvenen

Tip je vrienden

facebook twitter